Lära med film och digitala spel

Dagens samhälle kräver digital kompetens och det är skolans uppgift att förse eleverna med detta enligt den nya läroplanen. Men det finns även stora vinster ur ett bredare perspektiv. En av de viktigaste uppgifterna vi har när vi arbetar med barn och unga är att hjälpa dem hitta sin inre glöd - sin passion - och hålla den vid liv. Film och digitala spel är många barn och ungas passion, vi vuxna behöver få verktyg för att kunna stötta och hålla deras intresse vid liv men även för att kunna vägleda och hjälpa dem att kunna kritiskt granska, sortera och reflektera över sina intryck.

I samarbete med MINT AB, Ozma Speldesign, Gameflame och andra duktiga skånska kreatörer kommer vi att utforma flera olika pilotprojekt i satsningen på barn och ungas eget skapande - film, digitala spel och transmedia. Vi kommer även att erbjuda fortbildning för pedagoger som vill lära sig mer om hur man kan analysera och prata om innehållet i film och digitala spel med sina elever, men framförallt hur man kan hjälpa barn och unga att skapa sina egna filmer och digitala spel. Är du nyfiken och vill veta mera? Vill du vara med i ett pilotprojekt? Kontakta Carolina Falk, Konsulent barn och unga, Film i Skåne på e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

12bild12s8

”Vem sätter spelets regler?” Ozma Speldesign erbjuder fortbildning och workshops för pedagoger, personalgrupper med flera i hur man tänker spel och hur man kan utmana det faktum att spelregler ofta speglar normerna i samhället. Målet är att uppmärksamma och ifrågasätta rådande spelregler och på det viset både lära sig om hur spel fungerar och om hur normer fungerar.

Kostnad för en workshop: 15.000 kr (inklusive material).
För mer information samt för att boka kontakta:

Karin Ryding
tel: 0702-452592
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Visning av novellfilmen EDDIE i regi av Sebastian Lindblad, och efterföljande samtal om skådespeleri, värdegrunder och filmskapande med huvudrollsinnehavaren Jim Nilsson. Jim Nilsson har jobbat som skådespelare sen 2001, och utbildade sig till manusförfattare vid BrobyGrafiska i Sunne 2008/9. Hans styrka ligger i kontakten med ungdomarna, och att alltid utgå från deras värld och idéer.
Kort synopsis: Eddie lever ett liv på marginalen. Han spenderar mycket tid på den lokala puben och tar hjälp av sin son att snatta mat. Det är en film om ett ovanligt förhållande mellan far och son, och om rädslan att förlora det du älskar. Eddie har visats på SVT och flertalet festivaler från Stockholm till L.A.

Speltid: ca 30 min. Ålder: från 15 år. Målgrupp: elever på gymnasier och folkhögskolor.
Tid för filmvisning och diskussion: ca 2 timmar

Elever_moter_filmare_Jim_PDF1.pdf

Film i Skåne

Elis NIlssons väg 5
271 39 Ystad

Telefon : 0411 55 87 50
Fax : 0411 55 97 40

Malmökontoret besöksadress
Friisgatan 19 B (OBS! Inte postadress)
Telefon : 040 78 176

 

filmiskane logo neg h180

Upp