Julian quevedo

Årets urvalsgrupp, Jenifer Malmqvist (regissör och tidigare vinnare av Pixel Talent Award) och Goran Kapetanovic (Manusförfattare, aktuell med guldbaggevinnaren “Min faster i Sarajevo”) har nominerat fem personer som tävlar om årets Pixel Talent Award, ett pris till ett värde av 350 000:-. Pixel Talent Award är ett av Sveriges största kortfilmspris och består av kontanta medel, tillgång till teknik, ljudmix och kunskap. Priset finansieras av Film i Skåne, Boost Hbg, Solid Entertainment, Way Creative Films, Rock'n'Roll film och Ystad Studios.

Vi har pratat med Julián Quevedo som är en av årets fem nominerade. Vi kommer att släppa en om dagen, hela veckan!

Hur känns det att ha blivit nominerad?

Det känns jättteroligt och jag är glad att projektet uppmärksammas. Dessutom blir jag glad att svensk film vill satsa på viktiga och aktuella frågor.

Berätta kort om det projektet du vill göra om du vinner!

Filmen På Bussen handlar om empati. Under en vanlig bussresa börjar människor av olika bakgrund plötsligt höra varandras tankar och se verkligheten bortom fördomarna.

Hur kom du fram till idéen?

Jag ville göra en film där empati fick spela huvudrollen. Från den känslan kom jag fram till konceptet, “Hur hade världen sett ut om vi hade kunnat höra varandras tankar?”. Jag funderade mycket på hur det konceptet skulle berättas på bästa sätt men insåg till slut att konceptet var historien. Jag tänker ofta själva när jag åker buss att det hade varit nice att veta lite mer om de andra, vad de tänker, vilka de är.

Vad inspirerar dig?

Sedan jag var 13 år gammal har jag känt att världen var fel på många sätt och att jag ville göra något åt det. Jag funderade på hur, med vilket medel och började med en filmutbildning. Jag älskade det från första ögonblicket. Att kunna nå ut till många och kunna påverka deras sätt att tänka känns viktigt. Jag vill berätta berättelser som inte har berättats, från nya perspektiv.

Pixel Talent Award delas ut i slutet av festivaldagen den 22:a april på Ystad Studios. 

 

Upp igen!