alexe landgren

Årets urvalsgrupp, Jenifer Malmqvist (regissör och tidigare vinnare av Pixel Talent Award) och Goran Kapetanovic (Manusförfattare, aktuell med guldbaggevinnaren “Min faster i Sarajevo”) har nominerat fem personer som tävlar om årets Pixel Talent Award, ett pris till ett värde av 350 000:-. Pixel Talent Award är ett av Sveriges största kortfilmspris och består av kontanta medel, tillgång till teknik, ljudmix och kunskap. Priset finansieras av Film i Skåne, Boost Hbg, Solid Entertainment, Way Creative Films, Rock'n'Roll film och Ystad Studios.

Den andra nominerade vi pratar med är Alexe Landgren, aktuell på årets festival med "Se till mig" och med det planerade projektet "Playa del Inglés".

Hur känns det att ha blivit nominerad?

Det känns jättekul och väldigt överraskande!

Berätta kort om det projektet du vill göra om du vinner!

Det är en film som heter Playa del Inglès som handlar om en kvinna som förgriper sig på sin väninnas son på en chartersemester.

Vad inspirerar dig?

Livet, även om det är en jävla klyscha. Alltifrån ögonblicksbilder till stora saker som att bli förälder, det har förändrat mig jättemycket att få barn.

Hur kom du fram till idéen?

Det är en tio år gammal idé som föddes när jag själv var på just Playa del Inglès. Jag höll på med ett manus när jag hittade en billig restresa, lika bra att skriva vid poolen som hemma. Väl på plats kändes det som att jag var i en helt sexualiserad värld, med 18-åringar på supa-knulla resa runt mig. Idéen föddes ur den miljön.

Pixel Talent Award delas ut i slutet av festivaldagen den 22:a april på Ystad Studios. Vi kommer att släppa de nominerade till Pixel Talent Award, en varje dag under hela veckan, läs om de tidigare släppta här; Julián Quevedo.

Upp igen!