thomas rogerstam

Årets urvalsgrupp, Jenifer Malmqvist (regissör och tidigare vinnare av Pixel Talent Award) och Goran Kapetanovic (Manusförfattare, aktuell med guldbaggevinnaren “Min faster i Sarajevo”) har nominerat fem personer som tävlar om årets Pixel Talent Award, ett pris till ett värde av 350 000:-. Pixel Talent Award är ett av Sveriges största kortfilmspris och består av kontanta medel, tillgång till teknik, ljudmix och kunskap. Priset finansieras av Film i Skåne, Boost Hbg, Solid Entertainment, Way Creative Films, Rock'n'Roll film och Ystad Studios.

Den fjärde nominerade till Pixel Talent Award 2017 är Thomas Rogerstam, aktuell på årets festival med "Afterlife Crisis" och med det planerade projektet "Afterlife Ambitions - 7 deadly sins".

Hur känns det att ha blivit nominerad?

Spännande och kul!

Berätta kort om det projektet du vill göra om du vinner!

Det är en stopmotionfilm om livet efter detta.

Hur kom du fram till idéen?

Det började för tre år sedan när jag åkte till Japan och hittade de skeletten jag sedan använt i mina animationer. Jag hade gjort över 200 korta slapstickanimationer när jag började skriva ett längre manus.

Vad inspirerar dig?

Livet kan man väl säga. Mina filmer är löst baserade på egna upplevelser.

Pixel Talent Award delas ut i slutet av festivaldagen den 22:a april på Ystad Studios. Vi kommer att släppa de nominerade till Pixel Talent Award, en varje dag under hela veckan, läs om de tidigare släppta här; Julián QuevedoAlexe Landgren & Freja Andersson.

Upp igen!