karen helene haugaard

Årets urvalsgrupp, Jenifer Malmqvist (regissör och tidigare vinnare av Pixel Talent Award) och Goran Kapetanovic (Manusförfattare, aktuell med guldbaggevinnaren “Min faster i Sarajevo”) har nominerat fem personer som tävlar om årets Pixel Talent Award, ett pris till ett värde av 350 000:-. Pixel Talent Award är ett av Sveriges största kortfilmspris och består av kontanta medel, tillgång till teknik, ljudmix och kunskap. Priset finansieras av Film i Skåne, Boost Hbg, Solid Entertainment, Way Creative Films, Rock'n'Roll film och Ystad Studios.

Den femte och sista nominerade är Karen Helene Haugaard som på årets Pixel visar “Min pappa dog varje kväll” och tävlar i Pixel Talent Award med det nya projektet “Signe”.

Hur känns det att ha blivit nominerad?

Jätteroligt såklart! Jag hade inte ens förväntat mig att min film skulle visas på Pixel, och nu är jag nominerad till Pixel Talent Award. Det känns jätteroligt och överraskande!

Berätta kort om det projektet du vill göra om du vinner!

Det är ett projekt som jag kallar Signe som bygger på en kärlekshistoria i gammal tid. Jag är inte helt säker på exakt hur jag vill att filmen ska vara men jag tror att det kommer att handla om en nutidstjej som får en roll i en kärlekshistoria som utspelar sig på vikingatiden.

Jag kan tycka att det är svårt att sätta ord på exakt hur jag tänker om en film, det är ju därför jag valt filmen som medium, för att slippa undan orden. Jag tycker att det är tråkigt att de ändå alltid behövs, för att få stöd måste man skriva, det är svårt för mig som har dyslexi och är ordblind.

Vad inspirerar dig?

Jag var med i pjäsen Signe som barn och det har påverkat mig mycket, både med vikingatiden och med amatörteatern. Sedan är människor omkring mig och att se hur de och jag reagerar på vår omvärld en stor inspiration.

Pixel Talent Award delas ut i slutet av festivaldagen den 22:a april på Ystad Studios. Vi kommer att släppa de nominerade till Pixel Talent Award, en varje dag under hela veckan, läs om de tidigare släppta här; Julián QuevedoAlexe LandgrenFreja Andersson och Thomas Rogerstam

Upp igen!