Vad är Pixel?

Obs! 2018 års festival kommer ta plats på Biograf Panora i Malmö den 21 April. Inskickning av filmer till festivalen kommer öppna i början av 2018! Mer info kommer i november då pixelkontoret bemannas.

Pixel är Skånes egna filmfestival. Pixel Skånes Filmfestival 2017 äger rum den 22 april, i Ystad Studios.

För att kunna anmäla film till Pixel krävs att man är boende och verksam i Skåne, har genomfört sin inspelning i Skåne, eller har en stark anknytning till regionen. I Pixel kan du tävla oavsett hur gammal (eller ung) du är. Det finns också flera klassöverskridande priser för bästa klipp, foto, manus osv. PTA (Pixel Talent Award) är ett av Sveriges största kortfilmspriser till ett värde av nästan 350 000 kronor.

Pixel är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, dit vinnarna i tävlingsklasserna Pixel 2 och 3 (16-26 år) direktkvalificerar sig och får resan, boendet och ackrediteringen betald av Film i Skåne.

pixel om 

Pixel Junior

Pixel Junior är festivalen i festivalen för alla under 16 år. Under festivaldagen byggs det upp en hel värld där man kan upptäcka massa olika delar inom filmens universum, både se och vara med och skapa själv!

Pixel har en egen scen för alla under 16 år. Bidragen kommer från kulturskolor, filmkollon, vanliga skolor och såklart – enskilda barn och ungdomar. På Pixel Junior finns det plats för alla. Pixel Junior har också sin egen konferencier, spännande gäster och egen prisutdelning. Filmer till Pixel Junior anmäls under rubriken Filmanmälan.

Hela Pixel har gratis inträde för barn och ungdomar upp till 18 år.

pixel junior  

pixelcrew

 

Volontär

Älskar du film? Är du nyfiken på Pixel och filmbranschen? Vill du vara med och göra Pixel 2017 till årets bästa festival? Vi söker särskilt efter personer som är duktiga fotografer, har koll på teknik eller som gillar att ta hand om människor.

Stämmer något av detta in på dig? Tveka inte att kontakta oss & berätta om vem du är på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

pixel volontar

Upp igen!