Vid frågor om anmälan kontakta: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Glöm inte att besöka vår Facebook-sida.

fb_80

Nedan följer riktlinjer för Pixel Skånes Filmfestival 2017. Tävlingen Pixel Talent Award beskrivs längre ner och där finns även instruktioner att skriva ut eller läsa i pdf-form. Information om kvalificering till Novemberfestivalen finns längst ner på sidan. 

Produktionsår

Filmen skall vara  producerad år 2016 eller 2017.

 

Filmens längd

Filmen får vara max 15 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter eller liknande. Tidsangivelsen för filmen i anmälningsblanketten måste vara exakt. Filmer i alla genrer välkomnas.


Filformat

Formaten kan exporteras från majoriteten av redigeringsprogram. Är du osäker på hur du ska ska gå tillväga för att exportera din filmfil finns här lathundar för de vanligast använda programmen:

Export för Finalcut Pro.pdf

Export för iMovie.pdf

Export för Premiere CS6.pdf

Export_for_Final_Cut_X.pdf

 

Teknisk specifikation:

VIDEO FORMAT: Quicktime movie (.MOV) eller MPEG-4 (.MP4)

CODEC: H264

BIT RATE (VIKTIGT!): 15 Mbit/s (15 000 Kbit/s)

BILDSTORLEK: 1920 x 1080 eller 1280 x 720

ÖVRIG INFO: PROGRESSIV

AUDIO FORMAT: AAC

SAMPLE RATE: 48 kHz (48.000 Hz)


Att skicka in filmen

Filmen kan laddas upp till vår server i samband med anmälan. Möjligheten att anmäla och ladda upp din film öppnar den 1 februari, anmäl gärna så tidigt som möjligt! Om du får problem med uppladdningen, ta kontakt med vår support Ted: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Generella frågor om anmälan skickas till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Telefonsupport kommer att finnas veckan innan deadline. Måndag-torsdag 16-20, fredag 16-24.

Mobil: 0707-204655

Det går inte att skicka in en nyare version av filmen senare, det är den inskickade filen som visas och bedöms av juryn. Det går dock naturligtvis bra att anmäla flera olika filmer av samma filmskapare.

Anmälningsformulär och manualer för uppladdning och anmälan finns under fliken "Filmanmälan". Här hittar du all information angående komprimering och exportering. Observera att namnet på filmfilen skall innehålla vilken tävlingsklass filmen tillhör, filmens titel, regissörens namn samt filmens längd.

Exempel: K3_MIN_FILM_EVA_EVASSON_14MIN

 

Rättigheter

Filmaren ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att filmaren skall säkerställa att han/hon har rätt att till exempel använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen. Regelbrott leder till diskvalificering

Renodlade musikvideor visas inte på festivalen. För att vinna pris för bästa originalmusik krävs också att filmen endast innehåller egenkomponerad musik.


Geografiska krav

För att vara kvalificerad till Pixel Skånes Filmfestival krävs att filmaren bor, jobbar, eller tillfälligt studerar i Skåne. Den som har skånsk bakgrund är också välkommen att skicka in sitt bidrag.

Den som anmäler sig till Pixel klass 2 eller 3 (16-19 resp 20-26 år) kan dock bara anmäla sig till EN uttagningsfestival till Novemberfestivalen. (Se mer information om Novemberfestivalen längst ner.)

För Pixel Talent Award gäller att regissören är verksam och boende i Skåne. 


Kontaktpersoner och kontaktuppgifter

Den som anges som kontaktperson behöver ha all nödvändig information om filmen och filmarna och ska kunna svara på alla eventuella frågor samt sprida information till övriga i filmteamet.

Ange om det är fler än en regissör. Alla kontaktuppgifter behövs till samtliga regissörer. 

Det är den äldste regissörens ålder vid filmens färdigställande som avgör klass.

 

Tävlingar 2017

Pixel Junior (0 - 15 år) – Här delas första pris och två hederspriser ut i katgorin bästa film.

Pixel klass 2 (16- 19 år)  – Här delas första pris ut i kategorin bästa film.

Pixel klass 3 (20- 26 år) – Här delas första pris ut i kategorin bästa film.

Pixel klass 4 (27 år och uppåt) – Här delas första pris ut i kategorin bästa film.

Klassöverskridande priser i klass 2-4: bästa foto, bästa ljud, bästa manus, bästa originalmusik och bästa skådespelare.

 

Pixel Talent Award

Pixel Talent Award är Sveriges tredje största kortfilmspris och värderas till 300 000 kronor.  Priset består av kontanta medel, teknik och utrustning. (Läs mer om priset under "Pixel Talent Award".) De nominerade filmerna väljs ur filmerna som nomineras i Pixel klass 3 och 4 och som dessutom anmält sig till PTA. Priset ska gå till produktionen av en ny kortfilm, långfilm eller TV-serie och interiörerna ska huvudsakligen spelas in i Ystad Studios.

Mer info HÄR.

Novemberfestivalen

Pixel Skånes Filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan. Förstaprisvinnarna i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. Därefter avgör Novemberfestivalen vilka av urvalsfilmerna som kommer att delta i tävlingen. Pixel meddelar de berörda filmarna vilka urvalsfilmer som skickats. Novemberfestivalen meddelar sedan filmarna om deras film kommit med i festivalen.

Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se 

Det går inte att skicka sin film direkt till Novemberfestivalen. Endast bidrag från en regional uttagning kan delta.

novemberfestivalen regionstämpel 2017 vit 

 

Upp igen!