Infografik priser lila

 

Här följer lite mer om vad de olika priserna innebär, mer info om övriga sponsorer kommer längre fram!

 

Pixel Talent Award

Ett av Sveriges största kortfilmspris!

Pixel Talent Award värderas till ca 350 000 kronor och inkluderar kontanta medel, tillgång till teknik, lokaler, en ljudmix och kunskap från Film i Skåne, BoostHbg, Solid Entertainment, Way Creative Films, Rock'n'Roll Film och Ystad Studios till nästa projekt.

Satsningen syftar till att optimera de skånska resurserna och främja de skånska filmtalangerna.

Juryn består av prisets finansiärer. En helhetsbedömning görs av inskickade filmer samt potentialen för ett kommande projekt.

För att tävla behöver du anmäla din kortfilm, på max 15 minuter, tillsammans med CV, synopsis och vision till ett nytt projektet. Det kommande projektet ska röra sig inom fiktionsvärlden men kan vara i valfritt format, dvs kortfilm, långfilm, tv-serie eller Moving Sweden-längd. Priset går till filmens regissör. En juridisk person (t ex en enskild firma eller AB) behöver stå bakom det nya projektet för att Film i Skåne ska ha möjlighet att utveckla eller samproducera projektet. Kan endast vinnas en gång!

Ansökan gör du i den vanliga filmanmälan där du anmäler din film och kryssar i rutan för Pixel Talent Award och följer instruktionerna.

Priset har tidigare vunnits av Caroline Eriksson, Caroline Ingvarsson, Jenifer Malmqvist och Ninja Thyberg. Filmerna som utvecklats ur Pixel Talent Award har fått stor uppmärksamhet, rest runt på festivaler i hela världen, vunnit priser på Guldbaggen och i Cannes bl.a.

 

Från Pixel till Novemberfestivalen

Pixel Skånes Filmfestival är regional uttagningsfestival för Novemberfestivalen i Trollhättan. Det betyder att vinnarna i klass 2 och 3 går direkt till de nationella tävlingarna i Trollhättan och Film i Skåne står för resa, boende och ackreditering.

 

Anagrams manuspris – pris för bästa manus

Priset består av ett stipendium på 10 000 kronor. Det delas ut till bästa manus bland filmerna i klass 2-4. Juryn består av representanter från bolaget Anagram.

 

FilmCentrum Syd-priset  – produktionsstöd till en kortfilm

Priset går till den film som utses till Bästa Film i Klass 3 och består av:

Inspelningsteknik i 4K (Sony A7S eller Sony FS7 med tillbehör) ljudutrustning och ljus
Redigeringsteknik (Final Cut 10, Premier Pro)
Produktions- och manusutveckling
Tillgång till lokaler för möten och casting
Priset skall användas till produktion av en ny kortfilm – fiktion, dokumentär, animation eller konstfilm.

 

Rapsbaggen - Ystads Allehandas läsarpris

Ystad Allehanda skriver själva såhär om sitt pris:

"Att en av landets största kortfilmsfestivaler, etablerar sig i Skånes egen drömfabrik är något som vi på Ystads Allehanda vill stödja. Precis som tidningens uppdrag är att belysa händelser i vår vardag, så ger filmen oss perspektiv att förstå både vår omvärld, varandra och oss själva. Därför instiftades ”Rapsbaggen” vid Pixel Skånes Filmfestival 2015 – Ystads Allehandas läsares egna filmpris. Fem kortfilmer blir uttagna till vår omröstning på ystadsallehanda.se i mitten av april, där det är våra läsare som avgör vilken filmberättelse som ska föräras titeln Årets Rapsbagge."

 

Ebba-priset - WIFT Södras pris till en kvinnlig filmskapare

Priset ska gå till en kvinnlig regissör, fotograf, manusförfattare eller klippare bosatt i Skåne. Vårt pris ska bidra till att synliggöra och stötta kvinnliga filmare i en mansdominerad filmbransch.

Ebba-priset är en hyllning till Sveriges första filmregissör Ebba Bergman Lindqvist. Priset har 2017 ett värde av 80 000 kr och innehåller: 
Årsmedlemsskap i Wift 
"Vässa-knivarna workshop" med Wift Södra
Festivalackreditering till Nordisk Panorama 
En pitch-konsultation med Nordic Factory
Colorgrading av en kortfilm från Good Post
Webbsida, domän samt webbplats i två år från Svenska Webbredaktörerna AB
Teknikstöd från FilmCentrumSyd
Visning på Folkets bio Panora
Kontanta medel från Ebba Lindqvist ättlingar, familjen Stahle/Ollerstam/Lindqvist

 

 

Upp igen!