Pixel landar i Malmö i år

Publik under Pixel Skånes Filmfestival 2017. Foto: Elna Andersson Publik under Pixel Skånes Filmfestival 2017. Foto: Elna Andersson

Lördagen den 21:a april tar Pixel Skånes Filmfestival över Biograf Panora med en hel dag fylld av filmvisning, seminarier och prisutdelning. I år har över 169 bidrag kommit in av filmskapare från hela Skåne, i åldrarna 6–61 år.

”Vi är väldigt glada att vi fått in så många spännande filmer från runt om i Skåne till årets program, av både nya och etablerade talanger.Nytt för i år är dessutom tävlingskategorierna Bästa dokumentär och Bästa VR, där intresset har varit större än förväntat” säger Ylva Lidén, festivalchef.

Pixel är en av de största regionala filmfestivalerna i Sverige och delar ut priser i 15 olika kategorier. Priset “Pixel Talent Award” som delas ut för sjunde gången i år, är ett av Sveriges största kortfilmspris till ett värde av 360 000 kronor. Vinnaren utses genom ett urval av nominerade talanger som sätts på prov i form av ett färdigt projekt, samt att de får pitcha en ny idé inför en jury.Pixel Junior är festivalen i festivalen för de allra yngsta deltagarna. Här visas barnens egna filmer på bioduk och de tävlar om fina priser.
Pixel arrangeras av Film i Skåne i samarbete med Folket Bio Panora. "På Pixel tycker vi det är viktigt att det finns ett bra forum där kortfilm görs tillgänglig, både för publiken och filmskaparna. I år har vi dessutom nått ut till flera orter och kommuner som vanligtvis inte är så starkt representerade.” säger Ylva Lidén.

Läs mer på www.filmiskane.se/pixel

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp