måndag 26 mars 2018

Fyra talanger tävlar om Pixel Talent Award

Årets nominerade till Pixel Talent Award Årets nominerade till Pixel Talent Award

Lördagen den 21:a april delar Pixel Skånes filmfestival ut det prestigefyllda Pixel Talent Award för sjunde året. Till ett värde av 350 000 kronor är Pixel Talent Award ett av Sveriges största kortfilmspriser. Årets nominerade är Anneli Ström-Villaseca, Erica Elfström, Paolo Nobis Sandén och Emelia Hansson. ”Det har varit en lång resa där jag kämpat mycket för visionen, och att få erkännandet som en nominering för Pixel Talant Award innebär känns stort – särskilt när det är ett pris som många av de filmskapare jag ser upp till har tävlat om innan” säger Emelia Hansson. För att tävla i Pixel Talent Award måste man ansöka med en färdig film och en beskrivning på ett framtida projekt som ska pitchas inför juryn. Pixels jury består av representanter från prisets finansiärer: Film i Skåne, BoostHbg, Solid Entertainment, Way Creative Films och Rock’n’Roll Film. Priset inkluderar 100 000 kronor i kontanta medel och andra resurser som bland annat inkluderar tillgång till teknik, rådgivning och ljudmix.

Tidigare års vinnare av Pixel Talent Award har haft stor hjälp av sitt pris. Förra årets vinnare Alexe Landgren säger att priset har gett henne möjlighet att genomföra sitt nästa kortfilmsprojekt Lust. ”Vinsten har också öppnat dörrar och underlättat för att inleda samarbeten med intressanta och begåvade människor såväl framför som bakom kameran” säger Alexe Landgren.

Andra vinnare av Pixel Talent Award har mött framgång efter sina vinster. Jenifer Malmqvists film On Suffocation gick vidare till att vinna en Guldbagge och Ninja Thyberg använde sitt pris för att spela in Pleasure som belönades med ett pris i Cannes.

Lördagen den 21:a april kommer dessutom 16 andra priser delas ut som bland annat Bästa Manus, Publikens Pris och nytt för i år, Bästa Dokumentär.

Läs mer om Pixel och alla priser på www.filmiskane.se/pixel.

Kontakt: Ylva Lidén, Festivalchef - Pixel Skånes Filmfestival, Malmö, tel 0707 - 20 46 55

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp