fredag 21 september 2018

Årets vinnare i Noomaraton 2018

Årets två vinnarlag i Noomaraton Skåne har utsetts för att tävla i finalen på Filmhuset i Stockholm 29 september. Filmen Knuten näve, knuten blus av laget Tre övergivna fångade juryn med sin originella och aktuella premiss. Tonsäkert! säger årets jury om filmen Kvart (-) ett av laget Lundakollektivet som även överraskades av deras uppfriskande vinkling av årets tema.

Publikens Pris gick till Lag SLUG med filmen Ett rop - Framåt!

Årets jury bestod av Emelia Hansson skådespelare, manusförfattare och regissör. Sergey Vasiliev, videokonstnär som långfilmsdebuterar med filmen "PewPewPew" 2019. Erica Elfström är regissör/producent och medlem i filmkollektivet Råfilm.

Juryns motiveringar
Film: Knuten näve, knuten blus
Lag: Tre övergivna

Filmen lyckades fånga juryn med sin originella och aktuella premiss. Filmskaparna har byggt upp ett alldeles eget universum där varje givet kriterium fått en betydelsebärande funktion. Tack vare genomtänkta konstnärliga val så som scenografi, kostym, kameraarbete och imponerande skådespelarinsatser dras vi in i karaktärernas kamp - för vad är viktigare än vår röst?

 Kvart (-) ett

Lag: Lundakollektivet
Juryn har enhälligt stämt in i att filmen tar till vara på kriterierna och förutsättningarna på ett kreativt och lekfullt sätt. Med humor och påhittighet lyckas filmskaparna överraska oss, med en välspelad och uppfriskande vinkling av årets tema. Tonsäkert!

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp