fredag 29 maj 2015

Årets deltagare i Pure Fiction

Film i Skåne och BoostHbg och Film Stockholm/Filmbasen, presenterar Årets deltagare i Pure Fiction.
Pure Fiction är ett unikt program för kvinnor som siktar på att debutera inom lång spelfilm eller tv. Programmet sträcker sig över ett år och syftar till att utveckla starka och utmanande filmprojekt. Årets utvalda deltagare är Rojda Sekersöz, Anna Zackrisson och Pella Kågerman från Stockholm samt Caroline Ingvarsson, Susanna Wallin och Tove Krabo från Skåne.


Efter stora framgångar 2013 och 2014 genomförs Pure Fiction nu för tredje gången.
 Tre deltagare från Stockholm och tre från Skåne har i hård konkurrens valts ut att delta i programmet. Alla har med sig ett filmprojekt, som de i nära samarbete med gruppen, respektive region och utvalda experter från branschen kommer att arbeta med och utveckla. De sex deltagarnas projekt innehåller en stor bredd i både historier och ämnesval och berör allt från familjerelationer till förortskravaller och ett kidnappningsdrama.
Vi presenterar stolt deltagarna i Pure Fiction 2015:
Tove Krabo, regissör och konstnär, som är utbildad vid Konstakademin i Paris och Filmhögskolan i Göteborg där hon bland annat utforskade fiktionaliseringsprocesser. Inom ramen för Pure Fiction kommer hon att arbeta med att göra fiction av ett dokumentärt och personligt projekt.
Caroline Ingvarsson har tidigare studerat och arbetat inom filmindustrin utomlands. Tillbaka i Sverige har hon arbetat med bland annat ”Bron” och sina egna projekt, som den prisbelönade kortfilmen ”Hundvakten”, och manuset till ”Under Rymdskeppet” som fick Pixel talent award och Efter Bergmanstipendiet.
Susanna Wallin är även hon tillbaka i uppväxtorten Lund efter flera år av arbete med kortfilmer, varav många konstfilmer och dansfilmer, i London. Just nu arbetar hon med ett långfilmsprojekt som utspelar sig i Skåne.

Rojda Sekersöz är utbildad filmregissör från Stockholms Dramatiska Högskola (StDH) och har varit en del av nätverket runt Filmbasen sedan unga år. Hon är en del av det poetiska nätverket Revolution Poetry. Inspirerad av oroligheterna i Husby arbetar hon nu med en film om en ung tjej som vill göra karriär i tv-branschen, men när hon väl får chansen visar det sig vara annorlunda än hon tror.
Anna Zackrisson regisserade julkalendern "Piratskattens hemlighet" 2014 och prisbelönade SVT-serien "Dockäventyren", om två sjuåriga flickors vänskap. Hon har också regisserat kortfilmerna "Headphone Silence" och "Slaktarens vals" som båda har visats på festivaler som GIFF, Nordisk Panorama och Pixel samt i SVT. Just nu arbetar hon med att utveckla ett filmmanus utifrån en personlig historia.
Pella Kågerman har en masterexamen i Fri Konst från Kungliga Konsthögskolan och har tidigare bland annat regisserat kortfilmerna ”Supportern” och ”Stormaktstiden”. Just nu arbetar hon med en filmatisering av Nobelpristagaren Harry Martinsons sci-fi dikt Aniara tillsammans med Hugo Lilja, ett projekt de också deltar i programmet STHLM Debut med.
"Så oerhört kul att vara med i Pure Fiction! Det är min smala lycka att plockas upp i ett sammanhang där min breda olycka kan användas till något konstruktivt."
Tove Krabo
”Jag ser fram emot att kunna jobba koncentrerat med manus arbetet på plats och det kreativa samtalet med de andra deltagarna”.
Susanna Wallin
”Jag ser fram emot att utveckla mitt filmspråk och mitt nya filmprojekt i ett sammanhang med andra regissörer. En process som är både spännande och inspirerande.”
Caroline Ingvarsson
Satsningen har mottagit stöd av Svenska Filminstitutet, med uppdrag från Kulturdepartementet att stärka jämställdheten inom filmbranschen.
Kontakta oss gärna för mer information:
Skåne: Hanna Sohlberg, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 073-707 10 04
Stockholm: Anne-Marie Söhrman Fermelin, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 070-484 22 78
www.filmiskane.se, www.boosthbg.se www.filmstockholm.sll.se, www.filmbasen.se

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp