torsdag 29 oktober 2015

It's Alive! Ny satsning på kort skräckfilm

Kortskräckisar börjar bli en internationell trend med koncept som Crypt TV:s ”One Minute Horror” och virala succéer som David F. Sandbergs Lights Out, snart gjord i långfilms-version, producerad av James Wan. Med "It's Alive!" efterlyser Svenska Filminstitutet korta skräckfilmsprojekt som överraskar, tar genrefilmen framåt och inte minst skrämmer sina tittare. Svenska Filminstitutet gör ”It’s Alive” tillsammans med Film i Skåne , Filmpool Nord, Film Väst och Filmregion Stockholm-Mälardalen, och satsningen riktar sig till såväl etablerade som nya filmskapare. Resultatet ska bli fem filmer på max fem minuter var.


De fyra filmregionerna samproducerar varsin film, och det femte projektet kan komma ifrån övriga delar av landet. Filminstitutet ger produktionsstöd till samtliga fem filmer och
även jämställdhet och breddad representation vägs in.

– Vi vill bli skrämda, vi vill bli riktigt skrämda, och vi vill ha skräckfilmer som andas nutid, och framtid. Vi vet också att genrefilm traditionellt lockar fler manliga filmskapare, och vi vill därför påpeka att vi verkligen förväntar oss att även många kvinnliga regissörer söker, säger Filminstitutets kortfilmskonsulent Andreas Fock.

– De flesta vi har pratat med inom produktion, finansiering och visning av kortfilm är överens med oss om två saker: att det råder generell brist på intressant genrefilm samt att de vill se fler korta kortfilmer. Nu slår vi två flugor i en smäll, säger Andreas Fock.

Ansökningsslussen har just öppnat och deadline är 1 februari 2016. Vilka projekt som får stöd meddelas den 19 februari och preliminär premiär blir september 2016.


 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp