Skriv ut denna sida
onsdag 24 februari 2016

Skånsk kortskräckis bland de utvalda filmerna till ”It’s Alive”

Förproduktionsbild ur ”Oh Deer” i regi av Peter Pontikis.
Foto: Svante Fjæstad

Nu är 150 ruggiga ansökningar genomlästa. Så många projekt kom in till It’s Alive! - satsningen på skräckfilm i femminutersformat som initierats av Svenska Filminstitutet, Film i Skåne, Film Väst, Filmregion Stockholm-Mälardalen och Filmpool Nord. Fem utvalda projekt är nu redo att ta steget in i produktion och bli färdiga för visning under hösten.

– Visst trodde vi att det fanns ett sug efter att göra skräckfilm, men 150 ansökningar överträffade våra förväntningar. Konkurrensen var sanslöst tuff. Bland de sökande fanns en mix av noviser, väletablerade filmare och erfarna kreatörer ifrån angränsande områden, och många har verkligen tänkt till kring vad skräckfilm är och kan vara. Med de fem valda projekten har vi fått en urstark och spännande blandning, och dessutom är det första gången Filminstitutet ger produktionsstöd till ett 360 graders-projekt. Jag ser fram emot att följa produktionerna, säger Andreas Fock, filmkonsulent för kortfilm på Svenska Filminstitutet.

Från Skåne kommer projektet Drip Drop i regi av Jonna Nilsson (manus och producent Fredrik Myrtell). En kvinna kommer hem efter en joggingtur och upptäcker att det inte längre finns något vatten i kranarna. Istället hörs ett fasansfullt muller från vattenrören. Sedan börjar det droppa….

Filmen produceras av Way Creative Films i samproduktion med Film i Skåne/Hanna Sohlberg. Jonna Nilsson har varit deltagare i programmet Pure Fiction, samt utvecklar långfilmen Andra sidan helvetet tillsammans med Way Creative Films.

Övriga utvalda filmer till It’s Alive är Oh Deer i regi av Peter Pontikis (producerad av Borderline Films i samarbete med Redstone VR och Plan 8), Paralys i regi av Björn Fävremark och John Boisen (samproduktion Film Väst/Ami Ekström), Inkräktare i regi
av Johannes Persson (samproduktion Filmregion Stockholm-Mälardalen/Beata Mannheimer), @janabringlove i regi av Jana Bringlöv Ekspong (samproduktion Filmpool Nord/Katja Härkönen).

Samtliga fem filmer kommer att få produktionsstöd från Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Andreas Fock.

För frågor

Andreas Fock, filmkonsulent kortfilm, Svenska Filminstitutet Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 08-665 12 15

Hanna Sohlberg, konsulent kort fiktion och talangutveckling, Film i Skåne
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Tel: 073-707 10 04

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn