onsdag 9 mars 2016

170 filmer anmälda till Pixel Skånes Filmfestival i Ystad

Den 22 - 23 april öppnar Ystad Studios och Film i Skåne åter igen upp portarna för Pixel Skånes Filmfestival. Pixel är en bred filmfestival som både ger plats åt unga talanger och mer erfarna filmskapare, men det är framförallt festivalen för alla som uppskattar film. I år har cirka 170 filmskapare anmält filmer i hopp om att få vara med och tävla och visa upp sin film under festivalen. 

Pixel Skånes filmfestival i Ystad är en etablerad festival och och i år firar festivalen 20 år. Festivalen arrangeras av Film i Skåne i samarbete med Ystads kommun och för att kunna anmäla film till Pixel krävs det att man är boende och verksam i Skåne, har genomfört sin inspelning i Skåne eller har en stark anknytning till regionen.

Senaste åren har festivalen vuxit till att bli en av Sveriges största regionala filmfestivaler med prestigefyllda filmtävlingar, såsom Pixel Talent Award och regional uttagning till Novemberfestivalen i Trollhättan. Priset som Pixel Talent Award ger har rönt stor framgång för tidigare års vinnare. Jenifer Malmqvist film ”On Suffocation” gick vidare till att vinna en Guldbagge, Ninja Thyberg använde sitt pris för att spela in ”Pleasure” som belönades med ett pris i Cannes och Caroline Ingvarsson hade premiär med ”Under Rymdskeppet” på Toronto International Film Festival.
Precis som alla andra år arrangeras Pixel Junior, en egen filmfestival för barn och unga. Varje år skickas det in kortfilmer från kulturskolor, filmkollon, vanliga skolor och såklart enskilda barn och ungdomar under 16 år. Även här avslutas dagen med prisutdelning till bästa film.

”- Viktigast för oss är att allmänheten förstår att det här är en festival som är öppen för alla, säger Jeanette Schjerva, festivalchef för Pixel.”
”Under fredagen har besökaren möjlighet att få en unik inblick i filmbraschen med spännande seminarier och intressanta föredrag. Under lördagen har vi filmvisning i fokus där vi visar en mängd filmer i olika genrer. Det här är en festival för dig som gillar film och här finns något för alla åldrar. Stort plus är även att det är gratis för alla under 18 år, säger Jeanette.”

Förutom film erbjuder Pixel aktuella seminarier, spännande gäster, workshops för barn och unga och Pixel Auktionsförrättning.

Läs mer på www.filmiskane.se/pixel

Kontakt:
Jeanette Schjerva, Festivalchef - Pixel Skånes Filmfestival, Ystad, tel 073-707 10 03 

Anna S Nilsson, Kommunikatör - Pixel Skånes Filmfestival, Ystad, tel 070-787 53 20

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp