onsdag 21 september 2016

JONNA - en film om riktiga rallybrudar

Hon är den enda kvinnliga föraren i rally-SM. Jonna Eson Brådhe följer i både sin mammas och mormors fotspår som rallybrud. Efter en tuff uppväxt med mobbning och utanförskap har hon satt som mål att bli proffs i en sport helt dominerad av män. Regi och produktion: Michaela Hennig och Rex Brådhe.
Filmen sänds i SVT2 tors 6 okt kl 20.00

En film av Michaela Hennig & Rex Brådhe om tre generationer kvinnliga rallyförare, med 22-åriga Jonna i spetsen.  Jonna är den enda kvinnliga föraren i Rally SM och som tampas med grabbarna om placeringar i toppen.

Jonna tar nu också revansch mot en tuff tid under skolåren, då hon var både blyg och mobbad. Hon försöker också komma över saknaden efter sin pappa, som tidigare alltid funnits vid hennes sida i rallyspåren, men som lämnat familjen. 

Idag styr Jonna upp ett helt rallyteam. Hon satsar allt för nå målet att bli professionell rallyförare och komma ut och tävla i världen.

Under 2,5 år har dokumentärfilmarna följt Jonna ute på tävling, i skogen, på serviceplatsen, i garaget och på arbetet på sin mammas kafé. Och inte minns på hennes äventyr med ökenrally i Qatar.

I filmen får vi också tillbakablickar på den tid då både Jonnas mamma och mormor tävlade i rally. Då det faktiskt inte var så ovanligt med kvinnliga förare.

Tre generationer starka kvinnor. Sammansvetsade. Modiga. Med rally och äventyr i blodet. Som inte vikt ner sig för utmaningar varken i rallyspåret eller livet.

Medverkande: Jonna Eson Brådhe, Liz Brådhe, Margoth Brådhe, Markku Kangas, Bo Ericsson m fl    

Längd: 58 min

Regi & Produktion: Michaela Hennig och Rex Brådhe   

Filmen sänds i SVT2 tors 6 okt kl 20.00, lör 8 okt kl 14.05 och sön kl 23.45.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp