måndag 27 november 2017

MonaLisa Story visas på fängelser

I juni startade Jessica Nettelbladt och Doc Lounge  en fängelseturné på Sveriges kvinnoanstalter. Medverkande är dokumentärfilmsregissören Jessica Nettelbladt och musikern Helena Josefsson. Varje tillfälle innehåller en filmvisning av dokumentären "MonaLisa Story", livemusik och en kreativ workshop ledd av Jessica Nettelbladt. Workshopen ger internerna tid för reflektion och en möjlighet att få uttrycka sig kreativt. Under visningarna vid anstalterna i Ringsjön och Ystad i juni fick Nettelbladt och Doc Lounge sammanlagt träffa 80 kvinnor. De kommande visningarna har en uppskattad publik på totalt 170 kvinnor.

"Vi hoppas och tror att visningen av filmen och workshopen kan hjälpa intagna att prata om sina erfarenheter. Att gemensamt se en dokumentär som MonaLisa Story visar att man inte är ensam i kampen mot missbruk och det kan ha en stor inverkan på den enskilda individen", säger Adrian Russo, kriminalvårdsinspektör Hinseberg. 

"Det här är ett projekt som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det är så otroligt viktigt att alla människor får tillgång till kultur och av vad jag har förstått så är möjligheterna till detta minimala för intagna kvinnor i dagens Sverige. Det mottagande vi har fått hittills har varit fantastiskt så det känns spännande att ge sig vidare ut i Sverige nu. Jag är också otroligt glad för att vi kommer att producera en skrift med kvinnornas egna tankar, på det sättet blir vi en megafon mellan den yttre världen och den inre slutna" säger Maja Lindquist, verksamhetsledare på Doc Lounge.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne
Elis NIlssons väg 12
271 39 Ystad

Malmökontoret
Friisgatan 19 B (OBS! endast besöksadress)

KONTAKTA OSS

FILM I SKÅNE PÅ FACEBOOK

filmiskane logo neg h180

Upp