Vi värmer upp inför festivallördagen på FilmCentrum Syd fredagen den 20 april! Kom och lyssna på seminarium, se de tävlande Pixel Talent Award-bidragen, mingla och peppa igång! Vi bjuder på mat och dryck!

OBS! FULLBOKAT! 

Fredagens program:

14:30 Dörrarna öppnas, kaffe och kaka

15:00 Möt fristadsfilmaren Wali Arian

16:00 Producing People

17:00 WORK IN PROGRESS: Madame Deemas underbara resa & Min Värld i Din

Mat och dryck serveras

18:15 Presentation och visning av de nominerade till Pixel Talent Award

SEMINARIUM:

Möt fristadsfilmaren Wali Arian
Wali Arian, the war correspondent from Afghanistan has spent a decade of his profession on the front lines in the war with Taliban and now lives in exile for a year. From frontlines to a calm city in Sweden, how different is the life of a journalist? What were challenges for when there is no safety and what are the benefits when it is safe? Who is telling the narrations when the watch eyes forced to scape? Does the story end in exile or it is the beginning of a new journey? A conversation with Wali Arian tries to find the answer to these questions. Moderator: Naeimeh Doostdar Sanaye

Producing People
Producing People är Film i Skånes och BoostHbgs satsning på nyare producenter. Under två år har fyra producenter nätverkat, deltagit i internationella sammanhang och skaffat sig ny kompetens. Hur upplever dessa fyra producenter de två åren som gått med Producing People? Var var de när de startade, var är de nu och hur ser de på framtiden? Hur ser de på sin egen roll som producenter? Vilka projekt har de genomfört under de senaste åren och vad har de på gång nu? 
Möt Ann Lundberg, Caroline Drab, Catherine Champagne och Sofie Palage. 

WORK IN PROGRESS:

Madame Deemas underbara resa
Deema Bayaa är en av arabvärldens mest kända skådespelerskor. Hennes kändisliv i Dubai är präglat av lyx, glamour och ständig uppmärksamhet. Det kan vara tröttsamt i längden. Deema och hennes man Ahmad har börjat längta efter en plats att fly till för lite lugn och ro mellan varven. Deema önskar sig ett hus i Italien eller Spanien men Ahmad har en annan plan. De ska till hans favoritland, Sverige. Deema är tveksam, men tänker låta sina svenska fans berätta om landet han är så förälskad i.

Möt filmarna på Tally-Ho och hör mer om tillkomsten av denna dokumentärserie i sex avsnitt, som visas på en prime time-tid på SVT med start 18:e april. Nils Toftenow som arbetat med både regi och produktion visar material och berättar om deras process från idé till lansering – och förberedelser för hur serien kan komma att bemötas.

Dag 26 vittangi.05 46 08 19.Still002

Min Värld i Din
Shams är som i limbo - hon är hemma i Sverige men har blivit avvisad av migrationsverket. Nu söker hon asyl på nytt. Hon vill inte svika sin gamla kärlek som är kvar i Palestina och bygger hela sitt asylärende på att försöka få hit henne. Men mitt emot henne på intervjun på Migrationsverket sitter hennes nya passion Stella som inte känner till Shams gamla kärlek eller att hon söker asyl. 

Jenifer Malmqvist är regissör till novellfilmen Min värld i Din, en film som finansierats av satsningen Moving Sweden. Jenifer visar klipp från filmen och pratar om innehåll, karaktärer och processer. 

Min varld i din

Upp igen!